torstai 24. tammikuuta 2013

You Don't Say

Tästä se alkaa, elämäni ensimmäisen blogin kirjoittaminen. Hieman pelottaa ja hirvittää, mutta se on menua nytte.

Blogini motiivi on yksinkertainen. Olen lähdössä kymmenen päivän päästä kolme kuukautta kestävälle työharjoitteluvaihtoon Kanadan Vancouveriin. Haluan pitää blogia sekä itseäni, että sukulaisiani ja ystäviäni varten, jotta he pysyvät mukana matkassani ja ehkä saavat itsekin pienen matkustajan tai vaihtarin pistoksen.

Työharjoittelupaikkani, Finnish Home.

Voisin kuitenkin ensin kertoa hieman työharjoittelupaikastani ja matkaseurastani.
Vietän siis kolme kuukautta Vancouverissa sijaitsevassa vanhusten palvelutalossa työharjoittelun parissa. Opiskelen sosionomiksi ja suoritan kyseisessä palvelutalossa vanhustyön harjoittelun. Palvelutalossa asuu pohjoismaista aikoinaan Kanadaan muuttaneita ihmisiä. Asukkaita palvelutalossa on noin 60. Työnkuvani tulee olemaan viriketoiminnan järjestäminen, asukkaiden kanssa oleskelu sekä kahden kesken, että eri kokoisissa ryhmissä. Työni on siis sosiaalista, eikä hoitotyötä. Tähän asiaan liittyen kerron myöhemmin tärkeän seikan mikä tulee ottaa huomioon, jos on lähdössä Kanadaan työharjoitteluvaihtoon. 

Matkaseuranani ja työskentelykaverinani on koulukaverini Sanna. Opiskelemme molemmat sosiaalialaa samassa koulussa ja samassa ryhmässä. Päätimme hyvin nopeasti jo ensimmäisen opiskeluvuodemme alussa, että lähdemme vaihtoon jossain vaiheessa opintojamme. Kummankaan ei tarvinnut kauaa etsiä sopivaa kaveria vaihtopariksi. Päädyimme siis hieman vahingossakin suunnittelemaan yhteistä vaihtoa.
Ja nyt se vielä on oikeasti tapahtumassa! Vielä ei kuitenkaan ole mitään tietoa paniikista. Veikkaankin, että paniikki iskee vasta viimeisenä iltana. Sitä odotellessa!

Finnish Home sijainti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti