maanantai 28. tammikuuta 2013

no to penguins, yes to beavers

Innostuin sitte kunnolla tutustumaan Vancouverin tarjoamaan niin sanottuun ulkoiluviihteeseen. Kirjastosta lainasin pari matkaopasta ja niitä täs lukiessa innostuin aikalailla kaikista paikoista mitä Vancouver tarjoaa. Tässäpä teillekin ihasteltavaksi muutama paikka kuvien kera. Toivon, että pääsen itekki ikuistamaan nämä kohteet omalle verkkokalvolleni sekä "filmille".

Ensimmäisenä oma suosikkini, Capilano Suspension Bridge, joka ylittää Capilano kanjonin. Tämä ihailtava nähtävyys sijaitsee Capilano Suspension Parkissa.

Capilano Suspension Bridge
Ite rakastuin heti ensinäkemältä. Pakko päästä ikuistamaan tämä! aH!

Seuraavaksi Downtowniin vievä silta, Granville Bridge. Komea myöskin vaikkakin aika karun näköinen kaikessa teollisessa olemuksessaan. Toinen ehkä hämmentävin koskaan, varmaan eräänlainen nähtävyys tai kaupungilegenda, Deadman's Island. Tästä täytyy ottaa lisää selvää paikallisilta..

Granville Bridge ja Deadman's Island. 
Seuraavaksi paikallisten suosima Stanley park. Voisi jopa ehkä sanoa "keskuspuistoksi". Loistava paikka viettää aikaa, katsomatta vuodenaikaan, lainaan matkaopastani. Täälläkin täytyy ihte käydä toteamassa paikan mahtavuus. Puistossa on myös minua syvästi ihastuttava Beaver Lake, pakko nähdä ees yks majava!! Petyn kovasti, jos nimi on vain huijausta..

Stanley Parkin toteemeja sekä Beaver Lake.
Stanley Parkin kartta.
Ja tällä kertaa viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä. Grouse Mountain. Täällä pääset laskemaan polvet kipeiksi ja laskemaan lopulta after ski-osastolle. Tämäkin kuuluu "pakko-nähdä-ja-kokea" osastolle. Nauttikaahan tästäkin kuvasta, koska itse ainakin nautin koko olemuksellani.

Grouse Mountain kutsutaan myös nimellä Peak of Vancouver.
Huomasin yllätykseksi, että matkatoimistoissa on tosi surkeesti karttoja juurikin Vancouverista. Ei ole ihan ensimmäinen matkailukohde näköjään.. Eikä kirjastostakaan löytynny ku tasan kaks opusta koskien Vancouveria. Nooh, eipä se haittaa. Google auttaa ja loput opitaan kokemalla paikan päällä. Tässä siis ainakin yksi lisäsyy lukea blogiani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti