keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Paper money vs. digital money

Tänään ollaan taas hieman lähempänä määränpäätä. Eilen runoiltiin Sannan kans koulun papereiden kanssa ja tänään sit toimitin paperit koululle ja piettiin kans pieni palaveri harjottelun ohjaajien kanssa.
Suunniteltiin meijän kunnianhimosen ryhmävastaavan kans, että jaettais videoita keskenämme. Met kuvattais Sannan kaa Kanadas joitakin ohjaustilanne pätkiä Suomessa hengaaville koulukavereille katteltavaks ja sit taas opet Suomes kuvais omia luentojaan meille katottavaks. Oltiin aika innokkaita ideasta. Saapi nähä saadaanko toteutettua ja miten muuten sit onnistuu..

Palautin Sannanki puolesta myös meijän opolle meijän seuraavan vaihdon hakupaperit. Suunnitellaan opparin tekoo Ugandaan, mut se on viel suunnittelu- ja ajatustasolla vasta, joten ei siit sen enempää nytte.

Rahaa ja papereita, eiku toisinpäin..
Pienenä vinkkinä ihmisille, jotka meinaa vaihtoon lähtee, nii miettikää oikeesti et miks haetta ja miks haluatte sinne kyseiseen paikkaan. Perusteluita saa nimittäin laittaa joka lappuun ja mielellään viel englanniks ja vähintään sen sadan sanan mittasesti. Siin saa siis runoilla oikein urakalla.. Ja kannattaa myös jutella tosi paljo ja useesti opettajien ja muiden ihmisten kans, jotka jollaki, pienelläki tavalla vois asiaan liittyä. Niistä keskusteluista saa monesti paljo enemmän irti, mitä vois äkkiseltään arvata.

Nytte voisin vähä valottaa omalta osaltani noita kuluja, joita on tullu nyt tähän asti.
Työlupahakemukseen mennyt rahaa:
Työlupahakemus maksu                 121€
Rikosrekisteri                                   11€
Passi                                                54€
+passikuvat                                      22€
                                                      208€
Sitte ne muut maksut:
Lentoliput; meno-paluu                    748€

Vakuutus                                           36€
+vakuutuksen lisäosa                         50€

Matkalaukku                                   143€
Työkengät                                         47€
+muut tarvittavat hankinnat                 18€ 
Yhteensä kaikki:                             1250€

Tuossa siis tähän astiset menot, paikan päällä Vancouverissa tulee viel asumiskulut, sellaset 250CAD/kk/hlö. Eli noin 600€ koko 3kk yhen asumiskulut. Plus ruoka.

Ja ns. tulojahan mulla ei tällä hetkellä oo, eikä oo ollu sit kesän jälkeen, joten nyt mennään lainan ja CIMOn apurahan (joka on yhteensä 3kk:ltä 3030€) voimin tää reissu. Osuuspankista sain kuitenkin luottokortin, koska yli 90opintopistettä kasassa eli sil saa 1000€ yhen kk:n korotonta lainaa. Tätä varmaanki tuun hyödyntään..


Suurimmalta menoerältä kuitenkin vältyttiin Sannan kans, hyvinkin onnekkaasti ja pitkän vääntämisen johdosta. Yleensä kaikki, jotka lähtee CIMOn kautta Australiaan tai Kanadaan vaihtoon, saa/joutuu käymään Helsinkiläisen lääkärin vastaanotolla lääkärintarkastuksessa. Tälle 15min kestävän lääkärinkäynnin hinta on, junaliput ja itse lääkärinkulut mukaan laskettuna, ainaki sen 500€, jossei jopa enemmänkin. Mutta tosiaan löydettiin Sannan kaa ns. porsaanreikä ohjeista ja eikä meijän siis tarvinnu tarkastukseen mennä. HUH!

Ja siis tosiaan lopultakin saatiin se työlupakin "postista", joten meitä ei estä enää mikään. Muutako luontoäiti itse, joka näyttää aika pahasti todelliselta ku kattoo tonne ulos..

Nyt jatkan englannin "opettelua" ja tenttiin lukua..

1 kommentti:

  1. Toivottavasti nämä kommentit vielä ajautuu sun tietoon, koska haluaisin todellakin tietää mikä se "porsaanreikä" oli, jolla tuon lääkärireissun voisi välttää. ;)

    VastaaPoista